Uvjeti kupovine

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je NutrioFit j.d.o.o., a kupac robe je posjetitelj webshopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati kreditnom karticom, e-bankingom, virmanom (uplatnicom) u banci (pošti ili FINI) i pošalje narudžbu Prodavatelju, ili pošalje narudžbu pa artikl plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

Sve cijene su izražene u eurima i uključuju PDV.

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem ili telefonskim putem. Za sve informacije oko narudžbe, ukoliko kupac nema e-mail adresu, bit će obaviješten telefonskim putem.

Plaćanje

Naručene artikle s troškovima dostave kupac će prodavatelju platiti općom uplatnicom, pouzećem pri primitku paketa ili kreditnom karticom, na osnovi kupčeve narudžbe.

Zaštita kupaca

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce

  • Broj vaše kreditne/debitne kartice ne pohranjujemo na našoj stranici, već se plaćanje odvija putem Internet payment gateway-a Corvus Pay, tvrtke Corvus info d.o.o., Buzinski prilaz 10, 10010 Zagreb.
  • Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke

Certifikacija po PCI DSS standardima

  • CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1
  • PCI Data Security Standard (PCI DSS) je norma koja definira sigurnosne mjere za obradu, spremanje i prenošenja (komunikaciju) kartičnih podataka.

Potvrda narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

Dostava

Dostava robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 2 radna dana. Ukoliko su proizvodi odmah na raspolaganju isporuka će biti izvršena odmah po primitku narudžbe.

Korisnik će o načinu otpreme biti obaviješten u trenutku naručivanja robe (elektronskim ili telefonskim putem ovisno o načinu kupnje za kojega se kupac odluči).

Ukoliko roba nije na raspolaganju, prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko kupac ne podigne pošiljku kod dostavne službe u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća prodavatelju.

Trošak dostave

Trošak dostave se plaća za narudžbe manje od 40 eur, a sam trošak iznosi 4 eur neovisno o vrsti plaćanja.

U slučaju da narudžba iznosi 40 ili više eura, dostava je besplatna.

Povrat / reklamacije

Ovi uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu NutrioFit-a za sklapanje ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen ugovor između korisnika i NutrioFit, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem nutriofit.hr webshopa uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu NutrioFit na jedan od sljedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik nutriofit.hr web shopa,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik nutriofit.hr web shopa,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem +385 97 657 7250 telefonske linije.

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi uvjeta iz ovog poglavlja, NutrioFit zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen ugovor između NutrioFit-a i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog ugovora.

f) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

g) Korisnik može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

  • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
  • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
  • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora obavijestiti NutrioFit o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na NutrioFit, Franka Lisice 42, 23000 Zadar) ili elektroničkom poštom na info@nutriofit.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi na ovom linku(naknadno ce biti aktiviran) korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju NutrioFit bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora elektroničkom poštom. Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada NutrioFit zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca NutrioFit može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu NutrioFit j.d.o.o., Franka Lisice  42, 23000 Zadar, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Nutriofit-u uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. NutrioFit snosi izravne troškove povrata robe. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 97 657 7250 ili se javi na info@nutriofit.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit će te obaviješteni. Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid ugovora, korisnik je dužan platiti NutrioFit-u iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio NutrioFit o jednostranom raskidu Ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid Ugovora dostupan je ovdje (PDF).

v2.nutriofit.hr/wp-content/uploads/2015/12/OBRAZAC-za-jednostrani-raskid-ugovora.pdf

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, molimo kontaktirajte nas na:
e-mail: info@nutriofit.hr
mob:

Način podnošenja prigovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo kupce da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: NutrioFit j.d.o.o., Franka Lisice 42, 23000 Zadar ili na e-mail adresu: info@nutriofit.hr. Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Od 15. veljače 2016. kupci sporove također mogu alternativno riješavati putem internetske platforme za riješavanje sporovahttp://ec.europa.eu/consumers/odr/