Vrijeme isporuke:

3-6 dana

17,95 

Plati bankovnom transakcijom i ostvari 5% popusta->
Cijena s popustom: 17.05€

Osvoji 126 bodova ovom kupovinom.

BCAA s elektrolitima – BCAAdvanced (s okusima), 450 g

OstroVit BCAAdvanced 450 g je visokokvalitetni dodatak prehrani u prahu dostupan u četiri ukusna voćna okusa. Formula je složena kombinacija aminokiselina razgranatog lanca BCAA s citrulinom, mineralima i vitaminom B6. Razvijen je od najkvalitetnijih sastojaka za sve tjelesno aktivne osobe koje svoju svakodnevnu prehranu moraju pravilnoobogatiti između ostalog aminokiselinama, elektrolitima i citrulinom.

 • višekomponentna, visokokvalitetna formula
 • 7000 mg BCAA aminokiselina i 1000 mg elektrolita po obroku
 • ukusni, voćni okusi i jednostavna primjena – idealno za one koji izbjegavaju suplementaciju u obliku tableta

Besplatna dostava

Za narudžbe iznad 40€

Besplatni povrat

U roku od 14 dana

Kategorije: , ,
Opis

BCAA s elektrolitima

BCAAdvanced 450 g je visokokvalitetni dodatak prehrani u prahu dostupan u četiri ukusna voćna okusa. Formula je složena kombinacija aminokiselina razgranatog lanca BCAA s citrulinom, mineralima i vitaminom B6. Razvijen je od najkvalitetnijih sastojaka za sve tjelesno aktivne osobe koje svoju svakodnevnu prehranu moraju pravilnoobogatiti između ostalog trebaju uključiti: aminokiseline, elektrolite i citrulin.

 

BCAA uz dodatak elektrolita - svojstva
 • višekomponentna, visokokvalitetna formula
 • 7000 mg BCAA aminokiselina i 1000 mg elektrolita po obroku
 • ukusni, voćni okusi i jednostavna primjena – idealno za one koji izbjegavaju suplementaciju u obliku tableta

Aminokiseline i elektroliti u prehrani sportaša

Iznimno su važne hranjive tvari. Pa, pri bilo kakvom intenzivnom fizičkom naporu naše je tijelo izloženo prirodnom gubitku aminokiselina i elektrolita, što zauzvrat ima izravan utjecaj na rad i performanse naših mišića. Od devet esencijalnih aminokiselina, tri se smatraju aminokiselinama razgranatog lanca ( BCAA ): leucin, izoleucin i valin. Aminokiseline podupiru proces stvaranja energije potrebne za naše mišiće i sprječavaju gubitak proteina koji su njihova građevna jedinica. Elektroliti su, s druge strane, uvelike odgovorni za hidrataciju i održavanje ravnoteže vode i elektrolita u našim stanicama. Tijekom pojačane tjelesne aktivnosti potražnja za ovim nutrijentima raste i nije uvijek moguće osigurati dovoljne količine hranom. U takvim slučajevima vrijedi razmisliti o dodatnoj suplementaciji, omogućujući posebno sportašima da svoju dnevnu prehranu nadopune esencijalnim aminokiselinama i mineralima.

Aminokiseline i elektroliti sadržani u BCAA advanced

 • Magnezij – esencijalni mineral u našoj prehrani, odgovoran, između ostalog, za održavanje ravnoteže elektrolita i normalnog metabolizma energije. Osim toga, sudjeluje u procesu diobe stanica i podržava rad živčanog sustava, omogućujući mu održavanje normalnih psihičkih funkcija. Njegov pravilni unos u prehrani štiti nas od osjećaja iscrpljenosti i umora te ima velik utjecaj na funkcioniranje mišića.
 • Kalij – odmah uz magnezij, podržava ravnotežu elektrolita u tijelu. Održava odgovarajući tonus mišića. Može kontrolirati volumen vode u tijelu i regulirati tlak. Utječe na funkcioniranje živčanog sustava.
 • Natrijev klorid – bitna je komponenta naše prehrane, odgovorna, između ostalog, za održavanje ravnoteže elektrolita i odgovarajuću hidrataciju naših stanica.
 • Vitamin B6 – podržava normalno funkcioniranje živčanog sustava i održavanje pravilnih psihičkih funkcija. Doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti. Osim toga, sudjeluje u pravilnom energetskom metabolizmu.
 • L-citrulin – u obliku L-citrulin malata – je organski kemijski spoj koji pripada skupini neproteinskih aminokiselina. Citrulin je aminokiselina koja sudjeluje u ciklusu uree uz L-arginin i L-ornitin. Njegovo djelovanje uglavnom se temelji na povećanju sinteze ATP-a, vazodilataciji i bržem uklanjanju mliječne kiseline i amonijaka. Iz tog razloga, suplementacija je uglavnom namijenjena fizički aktivnim ljudima koji su zabrinuti za podršku izdržljivosti treninga i podršku regeneraciji nakon treninga.
 • Aminokiseline BCAA – aminokiseline razgranatog lanca – su aminokiseline razgranatog lanca: leucin, valin i izoleucin ( BCAA ). Ovi spojevi su tako nazvani zbog produženog bočnog lanca u njihovoj kemijskoj strukturi. Spadaju u skupinu esencijalnih aminokiselina, odnosno aminokiselina koje su esencijalne u našoj prehrani jer ih naše tijelo nije u stanju samo proizvesti. Oni su sastavni dio sinteze većine proteina, a više od 30% naših mišića čine BCAA.
 • L-Glutamin – to je organski kemijski spoj iz skupine endogenih aminokiselina. Ima mnoge biološke funkcije, poput prijenosnika dušika, koji djeluje kao prekursor za sintezu glutationa ili nukleotida. Jedan je od supstrata u procesu glukoneogeneze.
Način primjene:

Otopite jednu porciju BCAA Advanced od 15 g (2 mjerice) u 200 ml vode. U dane treninga, uzmite jednu porciju dnevno prije ili poslije treninga. U danima kada ne vježbate, uzmite jednu porciju nakon buđenja.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Nemojte koristiti proizvod kao nadomjestak (zamjenu) za raznoliku prehranu. Preporučuju se uravnotežena prehrana i zdrav način života. Nemojte gutati ako ste alergični na neki od sastojaka. Djeca, trudnice i dojilje ne smiju uzimati proizvod. Čuvati izvan dohvata djece.

Ovu ambalažu čuvati dobro zatvorenu na suhom mjestu, na temperaturi od 15-25°C. Čuvati izvan izravnog sunčevog svjetla.

Aktivni sastojci Po porciji 15 g % RI*
L-leucin 3500 mg
L-valin 1750 mg
L-izoleucin 1750 mg
Glutamin 2500 mg
L-citrulin malat, od čega: 1000 mg
– L-citrulin 650 mg
Vitamin B6 1,4 mg 100 %*
ELEKTROLITI
Kalij 300 mg 15 %*
Magnezij 170 mg 45 %*
Natrij 210 mg
Klorid 320 mg 40 %*

*RI – Referentni unos

Dodatne informacije
Okus

Mango, Zelena jabuka